8. nov. 2016

Vackra askar med tekstur

Hej!

Det är Kristiina här i dag på besök som Guest Designer (så fint det låter!) Jag har pysslat med teksturpasta, tändsticksaskar och Rubber Dance stämplar. Jul närmar sig, och jag tycker att ha vackra dekorerade tändsticksaskar till hands. De är snabba och lätta små gåvor, som passar till många situationer. 


När man stämplar i teksturpasta, gäller det att låta pastan torkas lite, och sedan stämplar man med vatten. Jag har gammal teksturpasta som börjar vara lite uttorkad. Det skulle inte passa till en stencil längre, men är helt perfekt till denna teknik. Jag behövde egentligen inte vänta innan jag stämplade, och det var inte så noga med hur våt stämplarna var. Har man färsk tekturpasta, då måste man vänta tills den är halvtorr innan man stämplar. Vattnet hindrar att pastan fastnar på stämplarna, jag brukar lägga stämplarna i vatten (och kolla att det inte står luftbubblar i detaljerna) redan när jag börjar prida teksturpastan, för mina tämplar är omonterade. När jag skall stämpla, jag bara skakar av det värsta av vattnet. Och efter att jag stämplat, lägger jag dem tillbaka i vattnet och tvättar noggran - jag vill jo inte att pastan torkas i stämplarna!


Jag har lagt mörkare färg först, den skall täcka det hela. Sedan fortsättar jag med en torr pensel och tunna lager av ljusare färger. Här är det eksemplar på två askar med skillnad bara på det första lagret färg. Det är egentligen mycket enkelt, och kräver inte många lag. Det svårate år att hålla penslarna tillräckligt torka när man inte vill att färgen rinner i teksturen. 


Ibland blir det olika problem med färgläggning, men som med allt mixed-media, man kan jo alltid börja igen! Med denna hade jag problem med den stämplade figuren. Jag tyckte att det blev inte å mycket tekstur som jag hade önskat mig (kolla foton med bara teksturpasta ovan). Det gick inte att borsta över ytan som på de andra... färgen spreds alltid överallt, oanset hur torr penseln var! Jag målade blommorna för sig, och helt plötsligt er de fina ut - inte skulle man gissa hur många gånger de har målats! Blommorna är från Rubber Dance settet Da Vinci.Denna sätmpel är från settet Rock Carvings. Jag ville prova lägga lite Crackle Accents på, och det er också bra ut.

Snöflingorna är från Frosty Friends och blommorna från Textured Flowers. Jag skulle önska prova detta med de nya hus-stämplarna, jag tror de skulle vara precis bra storlek, och de är så söta!


Och ännu flera med Rock Carvings, tycker de passar jättebra med denna teknik.Jag hoppas du blev inspirerad, och kanske finns det lite uttorkad teksturpasta i dina lådor? Denna teknik fungerar på många olika ytor, också kort och Art Journal! Alla stämplarna som jag använde finns att köpa hos Rubber Dance webbutiken - och där finns jo också en massa andra fina stämplar :) 

Ha en kreativ dag!

Kristiina


2 kommentarer:

  1. Herlig! Dette er en flott gave-idé; farger og stempler kan jo lett tilpasses den heldige mottager. Sikkert moro å lage for barn også. Tusen takk, Kristiina! ♥ Hyggelig å ha deg tilbake her, som gjestedesigner denne gang :)

    SvarSlett
  2. Det er så fint å se deg igjen, Kristiina. Jeg synes denne ideen med å stemple i texture paste var helt genial! Og så ble jo fyrstikkeskene så vakre. Dette skal jeg jammensanten prøve en dag. Tusen takk for kjempefin inspirasjon.
    Klem, Anita

    SvarSlett