22. jul. 2016

Snabba kort med tekst

Hej! Kristiina från designteamet här idag med an höga riktig snabba och enkla kort. Ibland är det jo så att man behöver ett kort och inte har tid att pyssla med det. Därför vill jag visa kort som går att göras på 10 minuter. Alla fokuserar på jättefina textstämplar med olika bakgrund. Jag tycker att leka med färger på olika ytor, och därför har jag alltid självgjorda (mer eller mindre) mönstrade papper liggande på bordet eller gömd i lådårna. Jag gjorde också ett par kort med köpta papper, för dem använder jag allt för sällan. Hur enkel kan en kort vara?

Brusho på fotopapper, tekststämplar från Happy Birthday och Funny Birthday
Infusions på fotopapper, tekststämpel från  Funny Birthday
I det senaste har jag lekt mycket med fotopapper till bläckprintare och olika pigment pulver. Pigment pulver är som malet akvarellfärg, och ger intressanta effekt när man sprutar med vatten. Jag har både Brusho (med starka "rena" färger) och Infusions med brunare nyanser. Fotopappret är också utmärkt till stämpling. Jag har användt Versafine Onyx Black, och pappret verkligen visar varendra detalj av stämplarna! Jag kunde inte låta bli stämpla några av Susannes härliga blommor och dyr. Det är snabbt nok, när man inte lägger färg :)

Brusho på fotopapper, blomma från Textured Flowers, tekst från En Liten Hilsen
Sedan ett par bakgrund som passade inte till det jag först planerade. Färgerna var för starka, och de har legat i lådan för ett halvt år. Sådant här kräver torkningstid, men har man dem redan liggande, då går det snabbt. Enkla svart-vita elementer ser bra ut, och jag glädjer mig att få något gjort med dessa. Som kan ses, jag älskar att sy runt kanterna på mina kort. Det går jo också bra utan! Det tog faktiskt lite längre än 10 minuter med rusetten på giraffen, dem är jag ingen bra med :)

Krakleerande pasta på grön kartong sprutad med blått. Stämplar från African Animals
Riven papper limmad på kartong, täckt med gesso och sprutad med bläck.Gel medium genom en stencil.
Blomma från Textured Flowers och tekst från African Animals
Sedan ville jag prova papperlådan. Jag har massor av köpta mönstrade papper som jag sällan använder. Men jag tror att de flesta av oss har papper till hands, och nu hittade jag några som parade sig bra med teksterna. Pynt... ja, det gäller att leta i lådorna, och har man rikgtig bråttom, då är det kanske inte tid att låta lim torka sig, ta dubbelsidig tejp i stället!

Gul kartong embossad med embossingficka, tekst från Think Again
Stjärn papper och vita stärnor, tekst från Affirmations
Steampunk papper, metal brads... tekst från Funny Birthday
Till slut min favorit av dessa... Bakgrundet har igen Infusions på fotopapper. Jag sprinklade pulvret på en styck krinklande köksplast, sprutade med Perfect Pearls och drog en print med fotopappret. Riven tyg låg på bordet och passade perfekt bakom teksten.


Detta var min sista projekt som DT hos Rubber Dance stämplar. Jag vet redan nu att komm hösten vill min "riktiga arbete" ta allt för mycket tid. Därför bestämde jag att förminska andra obligationer. Jag hoppas ni blir inspirerade att leka med färg och skapa egna mönstrade papper, som sedan kan bli vad som hellst. Alla dessa stämplar finns att köpa hos Rubber Dance webbutiken, och innan månadskiften kan du fortfarande få 15% rabatt där med koden kristiina2016

Tack för besöket, ha det så bra!
6 kommentarer:

 1. WOW! For en fantastisk vakker slutt på et fantastisk år med deg på DesignTeamet, Kristiina! Kortene dine er, som alltid, utrolig flotte - også så mange av dem, da! Herlig! Bakgrunnene du har laget på fotopapir er helt supre!! Hvilken type fotopapir er det, merke/brand og produsent? Det finnes jo så mye ulikt, så jeg vil gjerne kjøpe det du har - så får jeg det kanskje til, jeg også ;-)
  Tusen hjertelig takk for denne fine avslutningen på et flott år! Jeg er veldig takknemlig for all støtte og hjelp og alt det vakre du har laget med stemplene mine i løpet av dette året. Du kommer til å bli savnet! ♥
  Kanskje får vi gleden av å se deg her igjen som Gjestedesigner. Håper det, om du får tid og lyst.
  Kram & Klem :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Detta var något mycket billigt Glossy Inkjet Photo Paper som jag köpte från Lidl! Jag har nämligen själv bara en svartvit printare, och behöver inte papper till foton. Apprena låg i hyllan nästan ett år innan jag råkade ta en styck som underlag när jag lekte med Broshos... tog inte långt att se att underlaget skulle bli något intressant :) Det nästa jag vill prova är matt papper :)

   Slett
  2. Nå har jeg også prøvd på Glossy Photo Paper, og det ble jo knallbra! Hadde ikke trodd at Brusho ville tørke på glossy. Takk for tipset, Kristiina! ♥

   Slett
 2. Will miss you and your great inspirations ♥

  SvarSlett
 3. Tak for de flotte kort og en rigtig god ide med fotopapiret, det må jeg prøve!
  Held og lykke med fremtiden. Kram, Susan

  SvarSlett
 4. So many gorgeous cards Kristiina. Love the beautiful backgrounds you made and they set off the simple sentiments pefectly. Must try brusho's on photo paper. Thanks for all your wondeful inspiration this year. Wishing you all the best for the future. I am sure we will see you around blogland. Hugz

  SvarSlett