17. jun. 2016

Maskulin utfordring - Mannekort av Bibi


Hei alle sammen! Bibi her i dag for å vise dere et kort jeg lagde til utfordringen på CASology, hvor temaet denne uken altså er å lage et maskulint kort. Hjeeelp, tenkte jeg da jeg så hva temet var, for mannekort er noe av det vanskeligste jeg veit! I tillegg skal det være CAS (= Clean And Simple), så utfordringen ble derfor dobbel så stor for min del.

Men så kom jeg på DT Kristiinas post her forleden dag, hvor hun hadde brukt stemplede bokstaver som motiv på kortene. Jeg ble veldig inspirert av det hun lagde, så jeg fant fram Alphabet Uno (samme stemplene som Kristiina brukte), og da var ikke veien så lang fra inspirasjon til ny idé. Takk skal du ha, Kristiina! :-)))

Dette kortet lagde jeg til min kjære:

Jeg plassert bokstavene på en akrylkloss som har et rutenett, og stemplet deretter noen prøver på vanlig kopipapir for å sjekke om jeg hadde plassert bokstavene riktig. Noen justeringer senere, og jeg var klar til å stemple på selve kortet.  Jeg bruker ikke cling cushion når jeg stempler - bare en billig limstift til å feste gummien til akrylkolssen (som jeg tydligvis ikke er så nøye med å vaske....) Som du kan se på bildet over, er disse bokstavstemplene åpne inni, så her har jeg tegnet inn forskjellige mønster (hermet hemningsløst etter Kristiina!), og deretter embosset dem med blank EP.  Bokstavene mine var egentlig 100% svart og hvitt, men når jeg tegnet med en embossingpenn over, smurtes den sorte pennen ut, til tross for at den er vannfast, slik at de hvite feltene ble grå. Jeg synes det ble fint, så det var jo et hell i uhell! Jeg fargela O'en med rødt blekk før jeg embosset den:


:

Når Tom kommer hjem fra jobb, går vi vanligvis hvert til vårt etter middag - han inn på sitt kontor/verksted og jeg inn på mitt kombinerte kontor/verksted/hobbyrom. Selv om vi ikke er i samme rom hele tida, så hender det jo at jeg tenker på ham! ♥ Inni kortet limte jeg derfor inn et dikt av den norske dikteren Tor Ulven som jeg synes passet bra:

Minutter, kanskje timer
av din egen eksistens
som du har glemt,
men som jeg

husker. Du lever
et hemmelig liv
i en annens minne.

Bli med på utfordringen til CASology du også, da vel!

Fristen for innelvering er mandag kveld kl 19.00 norsk tid.
Ny utfordring starter hver tirsdag.


Takk for at du stakk innom!

Stemplevennlig hilsen BibiPS: Det er den islandske nasjonaldagen i dag, 
så jeg vil gjerne sende en hilsen til alle våre islandske lesere: 

Til hamingju með daginn!2 kommentarer:

 1. Glad att du blev inspirerad! Det är faktiskt så ett jag har sett någon använda embossingpenna till att blanda vattentät blekk på stämplade figurer (så att det blev fina gråa skuggor)... Kanske är det så att embossingpennan skulle inte blandas med vattenlösliga färger? Nästan värd att experimentera :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var jo artig å høre at det er noen som bruker embossingpennen på vannfast tusj som en teknikk for å få de grå nyansene!Kanskje flere somhar oppdaget det ved et uhell :)
   Jeg har testet embossingpennen på 5 forskjellige vannløslige tusjer/markers, og alle sklir ut og lager fine fargenyanser, de også. Det kommer nok litt an på hvilket papir man bruker og kanskje hvilket merke embossingpenn, jeg vet ikke (har bare en). Gøy å eksperimentere! Takk igjen for inspirasjonen og de gode idéene dine, Kristiina! ♥

   Slett