10. juni 2016

Endast bokstaver!

Hej, Kristiina från designteamet här i dag. Jag har lekt med alfabetstämplarna Alphabet Uno, det är så praktiskt med bokstaver i just denna storlek!


Här har jag några steg för steg bilder. Jag ville först leka med grafiska mönster. Det är jo så populärt med målningsböcker för vuksna, nu gjorde jag mina egna med bokstaven "o". Jag tog smala svarta pennor och ritade mönster i ringarna. Till slut lade jag på ett lager Glossy Accents -bara för att jag tycker det ser fint ut med lack på :)


Det lönar sig att öva doodla små mönster, och det är faktiskt lättare än man kanske tror innan man har provat. Man klarar otroligt mycket med bara sträckar, ellipser, siksak, cirklar och punkter! Och mönster kan användas när man stämplar ord också. Jag älskar att ha möjlighet att stämpla vilka ord som hellst, det är särskillt viktigt när man pratar ett mindre språk, för det finns inte alltid färdiga stämplar att skaffa! Här står det #hej på finska :)


Till slut vill jag visa några tips om hur man kan stämpla ord när man inte har tillräckligt många av alla bokstaverna. Jag har en akrylblock med "tack'npeel" på. Det är lite mjukt och klibbigt, och de omonterade stämplarna fastnar sig bra. Det går också att lägga dubbelsidig tejp på en block, då blir det ingen problem att se igenom. Jag lägger blocken så att jag kan använda rutorna på underlaget till att bokstaven ligger rakt. Som ni kan se här, jag har klippat stämplarna ganska nära kanten så att de går att ställa nära varandra. Här blir det "grattis!", och jag använder f för att mäta upp plats till en "t". Jag tar oftast en linjal och kollar att stämplarna verkligen ligger i samma linje med varandra, rutorna och akrylblokkens kant. Sedan stämplar jag först  "gra tis!" och till slut den "t" som saknas. Det är lättare att få allt i linje om man fyller i hål i ordet än om man stämplar varenda bokstav för sig.

Vill man inte doodla, då går det också bra att lägga färg på bokstaverna. Här syns ett par kort med bokstaver färgade med färgpennor. Den högra med Faber Castel Polychromos blyanter (och Crackle Accents) och den vänstra med Inktense blyanter, vatten och Wink of Stella glitter.


Tack för att du läste hela vägen hit, hoppas du blev inspirerad att ta fram bokstavsstämplarna och leka lite! Kom ihåg vår utmaning, det kan jo vara din tur att vinna stämplar från Rubber Dance :)

Alphabet Uno och mycket annat finns på webshoppen och du kan få 15% rabbat vid ditt köp med koden kristiina2016.4 kommentarer:

 1. Dæven døtte, dette var KULT!!!! Så utrolig lekkert med de O-ene. Stiliiiig! Jeg har så vidt prøvd meg på zentagling, men liksom ikke helt fått dreisen på det. Men jeg tror at hvis jeg begresner doodlinga til mindre områder som du har gjort her, så kan jeg få det til! Hurra!!
  Smart måte å stave ord på (grattis) når man mangler en bokstav.
  Tusen takk, Kristiina!

  SvarSlett
 2. Doodling ser ud til at være en kær favorit- Kristiina. Det ser fantastisk ud og flot tutorial. Knys, Susan

  SvarSlett
 3. What fun. Love your doodled o's. Such a cool idea. Hugz

  SvarSlett