28. jun. 2016

Lite plast på kortet

Hej! Kristiina från designteamet här idag. Jag har gjort ett kort med mera plast än jag egentligen skulle tro jag kunde bruka.
Jag hade en mannekin gjord med krympplast liggande, och komm på att vingarna på Fly Mail stämplett skulle passa perfekt med mannekinen. Men de fanns bara till vänstra sidan, och jag behövde något sätt att få en spegelbild. Spegelstämpling kan man göra på många sätt, och jag tänkte först ta silkepappret fram, men råkade hitta en ark genomskinligt plast och det blev jo mycket bra! Det gör inget att svarta delen av stämplet är mycket svårt att stämpla på plast (som suger jo inte bläck), och att det ligger en utsträckt hand mitt på vingen. Jag stämplade två gånger, klippade vingarna ut och vände den ena. Det syns inte alls, vilken som har vändts :)


Lite mera plast blev det med bakgrundet. Jag har lekt med Brusho pulver pigment och foto papper till bläck printare. Fotopappret har en yta behandlat med plast som suger färg mycket snabbt och låter färgena förbli så vackra och starka som de är i våt tillstånd. Jag sydde på lite riven tyg, och samtidigt  vingarna också. Fjärilen skulle faktiskt har varit fin också utan mannekinet, men så här blev det. Mannekinet har stämplats på krymplast med Stazon, prickarna har ritats med gelpenna och efter krympning jag lade på Glossy Accents. Smala delar kan vara lite konstiga vid krympning, och det gäller att vara ganska snabb... jag använde pinsetter för att böja foten (nästan) rak när den fortfarande var het och lade en akrylkloss över figuren när den avkyldes. 

Tack för att du besökte vår blogg i dag. Stämplarna som jag använde är från Sew Sweet och Fly Mail. De finns att köpa hos Rubber Dance webbutiken, där du kan också få 15% rabatt genom att ange koden kristiina2016 vid kassan.
3 kommentarer:

  1. Gorgeous. Love the background and the wing on the dress form. A beautiful and whimsical piece of Art. Hugz

    SvarSlett
  2. Fantastisk kort, Kristiina! Så god idé med speilvendt vinge ved å stemple på plast og snu den. Tøybiten back er en utrolig lekker detalj. Nydelig bakgrunn også - herlige farger! Tusen takk skal du ha!
    ♥ ♥ ♥

    SvarSlett