10. mai 2016

En tag flere ansikter.....

Hei på deg, Anita fra det Skandinaviske Design Teamet her i dag og i dag vil jeg vise deg steg for steg hvordan jeg lagde denne Tag'en hvor jeg har brukt en del kule teknikker, samt Rubber Dance stempler selvsagt.


Jeg tok også utgangspunkt i månedens farger på den engelsk språklige Rubber Dance bloggens utfordring for mai som er vintage brun, dus blå og falmet rosa:Husk å bli med på utfordringen du også så du har en sjanse til å vinne masse flotte stempler ☺

Jeg begynte med en manilla Tag i størrelse #10.

Så limte jeg på en liten bit med Tim Holtz Tissue paper med Matte Gel Medium og stemplet med sort Archival Ink skrift stempelet over resten av tagen. Det er viktig å bruke et vannfast blekk til all denne stemplingen fordi man skal bruke masse vann og andre våte medium etterpå.

Da dette var tørket ordentlig stemplet på kvinne-ansiktet og manne-ansiktet oppå Tim Holtz sitt design silkepapir. Dette blir en kul effekt når jeg etterpå skal ha farge på tagen min.
Jeg brukte en stencil for å påføre litt modell pasta her og der for å få litt tekstur og variasjon på tagen - slik at den ikke ble så flat, samt at modell pasta også gir en kul effekt etter hvert. Nå er det veldig viktig at tagen får tørke skikkelig. Du kan gjerne bruke en hårføner eller en varmepistol, bare pass på at det ikke blir så varmt at pastaen bobler.

For en tid tilbake var jeg så heldig å fikk tilsendt noen eksemplarer av Eye Connect Craft sine superkule Lace-Up kartongfigurer, og en av de var disse søte hjertene som blir kalt Broken Hearts. Jeg tok hjertene ut av 'formen' og så det at formen var jo også veldig fin så den fikk jeg lyst å bruke på tagen min. Jeg rundet hjørnene med en saks og ellers lot jeg den bare være sånn som den var.


Det ene hjertet som jeg tok ut av formen embosset jeg to ganger med rosa embossingpulver. Jeg glemte å ta bilde av akkurat dette steget, men jeg har tatt et nærbilde hvor jeg håper at det er mulig å kunne se at det er embosset.

Jeg dryppet noen dråper med rosa og blå Distress Ink refill på min craft matte, sprayet tagen med vann og så dyppet og vridde jeg tagen nedi dette. Da ble resultatet slik. Som du ser er både ansiktene og bokstavene i modell pasta uten farge. Dette kalles resist. Hva man kan kalle det på norsk for at det skal bli forståelig vet jeg ikke, men jeg er veldig mottagelig for forslag ☺


Jeg synes den ble litt for mørk enkelte plasser så jeg sprayet mer vann på tagen og brukte en kjøkkenrull for å ta opp fargen. Jeg limte også fast noen biter med rosa sommerfugl-tape tre plasser på tagen.

Jeg stemplet det stilige paret som du så vidt kan se inni ene hjertet på silkepapir med Archval Ink og limt på tagen med matte gel medium. Så har jeg limt på  formen og festet det embossede hjertet med to små rosa mini brads.


Jeg brukte også litt blå Distress ink på mini ink blender og farget bokstavene litt lyse blå, samt Black Soot Distress ink rundt hele kanten på tagen.


Nå alt dette var godt tørket fant jeg frem nål og tråd, samt knapper og silkeblomster og sydde først fast rosa knapper i de to blå blomstene og en lys blå knapp i en svak rosa blomst og sydde så disse fast på tag'en min. Jeg lot det henge litt tråd igjen som da kan være stilken på blomsten.Jeg stemplet LOVE på en liten bit med Vellum papir klippet denne ut og festet den med to hitch fasteners fra Tim Holtz.

Dett var dett. En nøye gjennomgang av min Tag ☺ Jeg håper det både var til inspirasjon og nytte.Alle stemplene jeg har brukt på dette prosjektet kan du selvsagt kjøpe i Rubber Dance sin nettbutikk og dersom du vil handle så husk å bruke koden Anita2016 og du får 15% avslag på hele kjøpet ditt.

Jeg ønsker deg en riktig så fin og kreativ dag!

Klem, Anita

4 kommentarer:

 1. Utrolig kul tag med mange flotte detaljer, Anita!
  Nydelig bruk av utfordringsfargene våre denne måneden.
  Takk skal du ha!
  ♥♥♥

  SvarSlett
 2. So beautiful! What a great idea to use the negative of the chipboard as well!!!

  SvarSlett
 3. A beautiful piece of art, dear Anita ♥

  SvarSlett
 4. Hi Anita. Love this beautiful mixed media tag. So many fun details and I love that you used the chipboard negative. Hugz

  SvarSlett