30. aug. 2016

Intervju med DT-medlem Bibi

If you want to read this interview in English, click here.Navn: Bibi Lindahl
Bosted: Fredrikstad, Norge
Yrke: Stempelmaker, eier av Rubber Dance
Blogg: Denne og vår engelskpråklige bloggHvor lenge har du drevet med stempling, og hva fikk deg til å begynne? 
Siden 1992 etter å ha sett hvor vakkert en brevvenn hadde dekorert konvolutten. Jeg skrev og spurte henne hvor hun hadde kjøpt dem, ventet et par uker på hennes svar, så jeg sendte et brev til stempelfirmaet (Cherry Pie) og spurte om de hadde en papirkatalog, som jeg fikk et par uker senere , jeg sendte fort inn min første bestilling (etterfulgt av mange flere!), og ventet i to uker eller noe sånt...  Det var tider, før internett! Cherry Pie eksisterer fortsatt, nå med nettside og onlinebutikk.

Hvordan videreutvikler du dine ferdigheter og/eller lærer nye teknikker?
Jeg lærer stadig noe nytt av jentene på DesignTeamet mitt og av bloggere jeg følger. På 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, abbonerte jeg på flere amerikanske stempleblader. I dag leser jeg bare det britiske bladet Craft Stamper, som jeg elsker! Jeg er ikke så opptatt av fancy teknikker, så det jeg leter etter er inspirasjon og gode ideer. Pinterest kan også være en god kilde for det.

Hvordan vil du beskrive stilen din? 
Jeg er ikke sikker på om jeg har en særegen stil ettersom jeg som jeg liker å prøve forskjellige materialer og stiler, men jeg tror de fleste av kortene mine er ganske fargerike og kanskje "flate", dvs uten masse pynt. I den siste tida har jeg laget en del CAS-kort (Clean And Simple), noe som har vært en morsom utfordring.

Hva lager du mest av?
Jeg lager stort sett kort og tags, og jeg dekorerer også alle konvoluttene som jeg sender ut bestillinger av stempler i. Jeg har prøvd meg litt på art journals, men endte med å komme tilbake til "røttene mine" som kortmaker.

Hvilke materialer/produkter bruker du regelmessig?
Akvarellpapir og akvarellmaling, svart blekk, og Distress (både blekkputer, maling, stains og spray). Og stempler - selvfølgelig.

Hvor ofte lager du noe? 
Å, det varierer mye! Bortsett fra å dekorere konvolutter, kan så mye som to uker mellom hver gang jeg lager et kort. Det avhenger av hvor mye jobb jeg har å gjøre (admininstrative oppgaver og pressing av stempler). Jeg har blitt flinkere til å sette av tid til å stemple, fordi jeg rett og slett har det bedre når fingrene mine er fulle av blekk. Sa jeg fingrene? Tror vi sier hender og klær!
Når jeg dekorerer konvolutter til bestillinger lager jeg flere samtidig slik at jeg har en haug klar. Det er en fin aktivitet når jeg ikke føler meg så veldig kreativ men trenger å kjenne litt blekk på fingrene.

Hvor handler du det du trenger?
Jeg kjøper vanlig kartong på Panduro og bestiller alt som er akvarellrelatert fra Ken Bromley i England fordi de har mye bedre utvalg der. Jeg bestiller Distress stempelputer fra Bikuben (beste prisen jeg har funnet i en norsk butikk). En gang i blandt, er jeg innom fantastiske Scrappiness, som bare er 20 minutters kjøretur unna. Jeg ender alltid opp med å bruke en liten formue når jeg er der ... (de har jo alt - og litt til!)

Er det noen stemplere du gjerne vil treffe? Fortell oss hvem og hvorfor.
Det hadde vært gøy å møte alle jentene på DesignTeamet mitt! Vi har også hatt ganske mange gjestedesignere (spesielt på den andre bloggen) som jeg ønsker å møte, og selvfølgelig flere av dem som ofte blir med på våre utfordringer og legger igjen kommentarer. 

Fordi jeg er eieren av Rubber Dance, har jeg liksom vært medlem av DesignTeamet helt fra starten. Det jeg liker best med å være med på teamet? Det er å bli kjent med de andre på teamet (vi snakker på en lukket gruppe på Facebook), og det å måtte holde tidsfrister (presse og utfordre meg selv), og selvfølgelig å se hva de andre på teamet lager med mine stempler! Jeg kunne aldri ha gjort dette uten deres hjelp, oppmuntring og endeløse kreativitet. Tusen takk, teamiesene mine! ♥


Her er noen av de tingene jeg har laget med stempler fra Rubber Dance:
Stempler fra African AnimalsWinter Wonderland (tekst),
 sløyfe klippet av Gift Box


Stempel fra Celestial Images

Stempler fra Sew SweetAfrican Animals, og Just a Note (tekst).
Chipboard fra EyeConnect Crafts (armene)
Stempler fra Vintage Birds


Og til slutt denne kortet som jeg vant "honorable mentions" på CASology sin utfordringblogg nå nylig.  Jeg postet det også på bloggen her.
Stempler brukt: Ansikt - Collage MixDream - AffirmationsKyss - Envelope Stamps De andre medlemmene på teamet har vært intervjuet denne måneden:Takk for besøket!
Legg gjerne igjen en liten hilsen, det er alltid veldig hyggelig :-)

Stemplevennlig hilsen Bibi
6 kommentarer:

 1. Kjempeflott intervju av en kjempeflott kvinne! Jeg visste ikke at du begynte din fantastiske reise allerede i 1992! Det er imponerende! Dine stempler er utrolig vakre og detaljrike.
  Jeg er så glad og stolt over å være på ditt fantastiske lag. Du er min helt, Bibi!
  Klem, Anita ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, søte Anita! ♥ Det var da meget valre ord. Men HELT? Oisann, det var noe å leve opp til! ;) Ja, min stemplereise begynte for mange år sida, men lenge dekorererte jeg bare konvolutter og brevpapir - med stempler fra Cherry Pie og noen gamle blekkputer fra fattern's kontor! Myyyye har skjedd siden da, gitt! :)
   Kjempeglad for at du er på designteamet mitt, snuppa!
   Klemmmmer ♥

   Slett
 2. Du har altid lavet flot indpakning og din nye CAS kort er bare rigtig gode. Sjovt at du fortæller om hvor laang tid der går inden der kommer besked med posten, og når der er bestilt eller svar på en anmodning, på en måde kan det også gå lidt for hurtigt i dag , der skal jo være plads til kreative tanker og udtryk så det ikke drukner i travlhed. Kram, Susan

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjertelig takk for kommentaren, kjære Susan! Jeg er helt enig med deg, vi har nok blitt mer utålmodige - alt skal gå så veldig hurtig i dag, og det kan vi bli for travle av. Noen ganger savner jeg faktisk tiden før internet, men det tør jeg jo nesten ikke si høyt ... ;)
   Kram tilbake ♥

   Slett
 3. Lovely to learn where you started and learn a bit more about you. Lovely makes. Hugz

  SvarSlett