19. jan. 2016

En kalender till året 2017

Hej! Kristiina från designteamet här idag. I fjol jag deltog i en kalenderutmaning: varje månad en sida, och det blev en hel kalender när året var slut. Jag gjorde faktiskt tre olika kalender, tyckte det var härligt att få ge sådana som julklapp och bestämde att prova det med Rubber Dance utfordringarna i år. Första kalendersidan skall då vara svartvit med något färg till. Här är den, jag tycker den blev absolut fantastisk :)


Jag letade fram en gammal kalender. Egentligen skulle jag har önskat mig en spiralbunden kalender, men det lyckades jag inte få tag i. Första laget är rivet papper, gesso och vit akrylfärg. Jag vill inte att sidorna blir för tjocka, då blir kalendern opraktisk. Ytan är härligt stor, A3 i allt.


Här nedan syns huvudfigurerna: tekst från Affirmations och mannekinet från Sew Sweet embossade med svart, kvinnan från Women Collage (samt ekstra kvistar) stämplad på silkepapper. Jag ritade nya kalenderrutor på vit papper och limmade på nedre sidan. Dagarna är stämplade med några alfabetstämplar jag har.


Jag limmade silkepappren först på plats. Jag vill sträcka bildet över hela A4 arket i stället för den lilla rutan som själva stämplet egentligen ger. Så vacker är hon :)


Jag bästämde vart jag ville ställa mannekinet. En gammal stencil passade bra som vingar till henne. Stencilen är fastnad med washi tape för att pastan inte skall kunna rinna under den.


När vingarna torkades, jag jobbade med nedre delen. Bokstaverna till "januari" på finnska har stämplats med Alphabet Uno och färgats med Promarkers. Jag klippte dem ut och limmade på plats. Namndagen har skrivits på plats och jag embossade tekst från Affirmations längst ner.


Jag stämplade runt med Harlequinstämplet och rullade på gul akrylfärg. Lite glitter skall man ha! Jag embossade på några blommor med en stencil (från Designs By Ryn) med Sparkling Snow. Kvistarna med små blommar har också fått lite vit och gult på sig.


Här nedan har de små blommarna fått Glossy Accents på sig. Vingarna har embossats med gult. Tycker det ser bra ut med krakleerpastan under. Hjärtan är från I Heart Art.


Jag tog en grafit penna (Derwent Charcoal), ritade runt de vita stora blommarna och använde en penssel och vatten för att blanda färgerna så att blommarna syns. Jag klippte de stämplade tekster i bitar och samlade ihop en egen sentiment.


Och här är den färdiga sidan. Mannekinen har också fått bittesmå blommar på sig med hjälp av silkepapper. Vingarna har lite orange Promarker som skugga (alkoholfärg fastnar bra på embossade ytor). Sidan fick en ram av söm-stemplet från Sew Sweet och lite mera tekst och hjärtor och fläckar av svart embossing.


Och några närbilder till:Jag gav min mamma en självlagad kalender till jul. Hon var mycket glad över den, och sammtidigt ledsen över att kalendern passar bara till ett år. Hon föreslog en "födelsedagskalender", alltså att varje månad har bara sina dagar utan att de är bundna till veckorna. Då kan man fylla in födelsedagar och njuta av kalendern år efter år. Försent för mig just nu, men en bra ide tycker jag. 


Jag tänker alltra hela kalendern i år. Sidorna kommer att följa med Rubber Dance utmaningens färger varje månad, och min plan är att de kommer att vara gjorda i god tid så att de kan visas den första varje månad, när utmaningarna presenteras. Det är fortfarande gott om tid att vara med på vår utmaning nu i Januari. Alltså svart-vit och något självvald färg till, och du behöver inte ha Rubber Dance stämplar fär att deltaga.


Det blev långt idag, men om du är fortfarande här, jag vill tacka för att du hållit med :)  Alla stämplarna jag använde är naturligtvis från Rubber Dance, och finns att köpa vid webbutiken. Husk att du kan få 15% rabatt vid ditt köp genom att använda koden kristiina2016!


4 kommentarer:

 1. Hei Kristiina! Så vakker kalender du har laget. Takk for beskrivelsen om hvordan du gikk fram - her var det mange gode idéer! Jeg liker godt hvordan du har delt opp stempelet fra Women Collage slik at hovedmotivet sitter i venstre hjørne nederst og kvistene er blitt satt opp som ramme rundt det hele. Det viser hvordan man kan få mer ut av et stempel.
  Tusen takk for flott innlegg!
  ♥♥♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Jag var själv positivt överraskad över hur bra det blev med att dela upp stempelfiguren... Och det behövs när ytan är så här stor :)

   Slett
 2. I love it! I need to do that for next year!!! Creating your own calendar is great. Your color combination looks so elegant! xx Susanne.

  SvarSlett
 3. Fabulous. The stamps work so well together and I like the splashes of yellow. Hugz

  SvarSlett