29. mar. 2016

Stempling utenfor boksen

Her forleden satt jeg på mitt kreative rom og funderte litt... det var nesten som å meditere. Jeg satt helt stille på stolen min og så meg rundt, så på alt stasjet jeg hadde. Jeg tok frem alle de fantastiske stemplene - mesteparten fra Rubber Dance, og tenkte hjelpe meg hvor heldig jeg er som får muligheten til å gjøre dette. Dette er min meditasjon, min mindfullness, min terapi, min glede. Dette er min vei vekk fra virkeligheten. Jeg elsker å sitte å stemple og finne nye måter å bruke dem på. Jeg elsker farger og jeg elsker det litt crazye, og det å tenke litt utenfor boksen ☺

Hei og velkommen, Anita fra Design Teamet her i dag og i dag vil jeg vise deg stempling litt mer utenfor boksen.
Jeg håper du har hatt en fin påske og kanskje til og med har fått vært litt kreativ innimellom påskeegg bespisning ☺

Som nevnt over har jeg vært så heldig at jeg har hatt litt tid for meg selv og fått anledning til å ha noen fine stunder på mitt kreative rom og fundert litt og eksperimentert litt, og mens jeg satt der studerte jeg blant annet stemplene fra Artist plate settet og oppdaget da at malepaletten like så godt kan være et hode, jepp et hode med munn og øye. Jeg tegnet inn leppene og øyet med øyenvipper og øyenbryn og det hele, og vips dukket det opp et søtt lite fjes. Og saksen kan jo være ett rart lite vesen. En annen form for saksedyr kanskje?


Så stemplet jeg to ganger med malekosten fra samme settet og klippet dem også ut. Disse brukte jeg som armer.

Jeg stemplet Grunge Swirls direkte på malepalett-stempelet for illusjonen av hår. Jeg brukte Distress Ink til dette også. Og Art Yourself stemplet jeg utenfor munnen med Brush Markers i lilla farge.

Dernest tok jeg frem Sew sweet settet og stemplet figuren, trådsnellen og de andre smådelene på hvit kartong med rosatonet Distress Ink, klippet dem ut og farget alle delene med Distress Ink i fargen vintage photo.
Jeg embosset kronen fra settet Collage Elements 1 med fargen Midnight Brown, og klippet også denne ut og limte på toppen av hodet.

Når man kjøper knuselige ting får man som oftest tingen pakket inn i silkepapir. Jeg har tatt vare på alt silkepapiret fordi at jeg kanskje fikk bruk for det en vakker dag. Og det fikk jeg, gitt.
Jeg tok det oransje silkepapiret og stemplet over det hele med malekoster, malingstuber og ord, brukte varmepistolen til å tørke det slik at det satt seg godt i papiret, rev det deretter opp i strimler og la til sides.

Så fant jeg jeg et bakepapirark som jeg har brukt til å tørke av pensler og svamper og lignende under andre prosjekter og rev dette også opp i strimler.Så limte jeg bakepapir-strimlene på et lerret 15,5 x 22 cm. med Mod Podge. Litt overlapping slik at jeg fikk litt dybde i lerretet. Tørket dette godt og limte dernest på strimlene med silkepapir på samme måte.

Når dette var tørket godt limte jeg på alle delene som jeg hadde stemplet og klippet ut. Jeg limte dem på med limstift, unntatt hodet som jeg festet med skumtape. Jeg brukte en selvlaget stencil og dyttet noen hvite rundinger her og der, og brukte sort Big Brush pen rundt kanten av lerretet.

 


Art Yourself er vel ikke akkurat et ord, men jeg følte at det kunne ha betydning likevel. I alle fall i mitt hode ☺ Så kanskje vi kan si til alle krigere der ute, til alle nettroll, til alle som sliter både med seg selv og andre mennesker: Art Yourself! Min oversettelse av disse ordene er i stedet for å krige og plage og gjøre både seg selv og andre vondt og ulykkelig, lag kunst selv!  Og til alle andre også selvsagt ☺

Jeg håper dette var inspirerende og at det ga deg lyst til å lage kunst selv. Alle stemplene jeg har brukt på dette prosjektet finner du selvsagt i Rubber Dance sin nettbutikk. Husk å bruke koden
Anita2016 når du handler slik at du får 15% avslag på kjøpet ditt.

Jeg vil også hinte om at det blir ny utfordring nå i april med fantastiske premier på den engelskspråklige Rubber Dance bloggen. Bli med da vel!

Takk for at du stakk innom.

Klem fra Anita


Min blogg: http://nitisartfromheart.blogspot.no/

3 kommentarer:

 1. Kjempestilig, Anita! Så gøy å tenke utenfor boksen og bruke stempler på en litt annerledes måte enn de var tiltenkt, f.eks malepalettet som hode. Kult "saksedyr" også! hihi!
  Vi er heldige som har en så fin hobby. For meg er det også som en slags meditasjon å være på hobbyrommet, tror jeg hadde blitt klin kokos uten et sånt sted hvor det er stille og kreativt :)
  Takk for flott innlegg!
  ♥♥♥

  SvarSlett
 2. So funny, and so very arty, dear Anita ♥

  SvarSlett
 3. This is such a fun and quirky piece. Great imagination Anita. Hugz

  SvarSlett