6. sep. 2015

Fire årstider - fire teknikker


Hei, Anita fra DesignTeamet her.
Endelig er det min tur igjen og denne gangen vil jeg vise dere fire små lerret som jeg har laget inspirert av Rubber Dance sin utfordring. Utfordringen denne måneden var å bruke noen av fargekombinasjonene gjennom hele dette året som har gått fra den aller første utfordringen i september 2014.


Jeg startet med fire små oppspente lerret i størrelsen 10 cm x 10 cm. Preppet de med Gesso - unntatt den ene som jeg skulle bruke Pan Pastel på.


Lerret 1 - Vår - dare to - våg å - det er håpets årstid - Hjerte betyr håp, kjærlighet - Våg å......
Her brukte jeg fargekomb. fra mai, som var gul, rosa og lilla. Brukte Embossing Stempel og stemplet bakgrunnen og farget denne inn med Pan Pastel i fargene lilla, rosa og gul. Så stemplet jeg hjertet på et silkepapir, rev rundt det og limte det på lerretet med Mod Podge. Det samme gjorde jeg med setningen; dare to.Lerret 2 - Sommer - Believe - Tro - da kan man tro på alt - det er sommer det er sol det er lyse kvelder.
Her stemplet jeg de søte små sommerfuglene rundt omkring på en side av en gammel bok jeg hadde liggende. Klippet så ut ruter og limte dem på lerretet med Modge Podge. Så stemplet jeg blomsten med Archival ink på et papir, klippet ut blomsten og bladene hver for seg og farget bladene grønn med Distress Ink og blomsten med rosa Distress ink farge. Når dette var tørt strøk jeg over Glimmer Structur Ice med en liten pensel både på blomsten og bladene - da fikk de en veldig fin, skimrende blank look. Jeg bestemte meg for å ta med en gul sommerfugl også og gjorde da samme trinnene med den som med blomsten.
I mellomtiden hadde lerretet tørket og jeg kunne påføre litt vasket gesso over hele lerretet. Vasket gesso = gesso blandet med vann slik at det blir en tynn blanding. Tok en boble-stencil og modeling paste og påførte litt nede og i høyre kant på lerretet. Dette for å få litt volum i bildet. Dette lot jeg tørke lenge før jeg tok frem mine gelatos og farget lerretet med augustfargene som var rosa, gul og grønn. Etter dette var tørt tok jeg og stemplet ordet Belive helt oppe på lerretet. Blomsten og sommerfuglen ble limt på med en sånn liten lim pad. I tillegg laget jeg til to små følehorn på sommerfuglen med messing ståltråd og limte disse på med hurtiglim. Jeg brukte også svart og hvit Posca penn til lage litt effekt på bildet.


Lerret  3 - høst - Dream - Drøm - da kan man drømme om sommeren som var eller våren som kommer. Høsten er drømmens årstid.
Her brukte fargekombinasjonen for september som var sennep, rød og mørk oransje. Jeg begynte med å lime på et Design ark i en lys brun farge med Modge Podge. Deretter forseglet jeg alt med Modge Podge og lot dette tørke. Altså både under og oppå. Jeg brukte varmepistolen til å tørke med. Så brukte jeg en teknikk som på engelsk heter Peeled Paint. Brukte litt vaselin flekkvis rundt omkring og malte så med den mørkerøde akrylmalingen. Tørket godt med varmepistpolen, tok en våtserviett og tørket over lerretet - forsiktig. Så tok jeg mer vaselin rundt omkring og malte med den mørk oransje fargen. Tørket og vasket av med våtserviett. Dette kan du gjøre så mange ganger du bare orker, men jeg stoppet der ettersom jeg skulle bare bruke fargene for september. Stemplet ordet dream (fra settet "Affirmations"), kronhjorten og noen kongler på lerretet med Archival ink.


Et lite tips dersom du bruker designpapir i litt tjukk utførelse - den blir mer medgjørlig dersom du fukter den med å spraye litt vann på den og så rulle den litt frem og tilbake. Da løsner på en måte fibrene og det blir lettere å jobbe med.

Lerret 4 - vinter - Wish - Ønsk - du kan ønske at det snart er jul, du kan ønske deg noe spesielt til jul eller du kan ønske at det var sommer.
Her brukte jeg teknikken med avispapir. Rev ut en side i Bergens Tidende og la den på arbeidsbordet mitt. Penslet på gesso over hele. Tørket ordentlig og så sprayet jeg med Dylusions Ink Spray, med fargene for desember som da var rosa, lilla og turkis. Dusjet litt vann over og rullet over med en kjøkkenpapirrull og tørket med varmepistolen. Det ble helt nydelig farger - som du kan se av bildet under.
Jeg rev av en passende bit slik at jeg fikk med alle fargene og limte biten på lerretet med Modge Podge. Tørket. Stemplet ordet Wish og noen snøkrystaller med Distress Ink i fargen Stormy Sky. Dernest malte jeg snømaling helt nede (når den tørker ser den ut som snø). Og så stemplet jeg snømannen på. Som du ser ble ikke den helt perfekt, men det gjør ingenting ettersom jeg har laget en snømann fra før av som jeg bare skal lime oppå. Dermed blir den stemplete snømannen bare en skygge av seg selv... :-) Jeg tok min svarte Distress marker og tegnet opp armene på snømannen, slik at de vises litt bedre. Så limte jeg på snømannen med dobbeltsidig tape. Snømannen har jeg stemplet på en side av en gammel bok. Farget med to toner turkis i Distress Ink, samt hatten i en lillafarge guleroten farget jeg med oransje Stampers Big Brush Pen og så klippet jeg den ut . Jeg synes snømannen er helt nydelig.

Det var min tolkning av de fire årstider fire fargekombinasjoner og fire teknikker. Jeg håper du likte mine små lerret og at jeg ga inspirasjon. Under følger et lite knippe nærbilder av noen detaljer.

Dersom du har spørsmål skriv gjerne spørsmålene i kommentarfeltet under og jeg vil med glede svare.Alle stemplene som er brukt kan du kjøpe i nettbutikken til Rubber Dance. Nedenfor er det en liste med link til samtlige av de stemplene jeg har brukt i dette prosjektet:

På lerretet Vår brukte jeg Arty Hearty og Affirmations     
På lerretet Sommer brukte jeg Antique Botanicals og Affirmations
På lerretene Høst og Vinter brukte jeg Frosty Friends og Affirmations
 Løp og kjøp!

Du kan også besøke meg på bloggen min for flere ideer og teknikker.

Jeg vil komme tilbake her i oktober med nye spennende kunstverk laget med de flotte stemplene til Rubber Dance.

Klem fra niti/Anita

3 kommentarer:

 1. Tusen takk, Anita!
  Kjempekult at du har valgt ut fire ulike fargekombinashoner fra september-utfordringen!
  Skikkelig gøy med fire teknikker også. Dette var inspirerende lesning og bilder!
  ♥♥♥

  SvarSlett
 2. Rigtig god ide med de fire årstider og de intense farver du har valgt, dejlige kanvas!
  Kram, Susan

  SvarSlett
 3. These are so cool. Love the snowman stamped on the book paper. Such a beautiful set of canvases. Hugz

  SvarSlett