22. apr. 2016

Akvarellefekt med stämplar

Hei!  Kristiina från designteamet här idag. Jag vill visa en teknik som passar till många olika stämplar. För detta du behöver (förutom Rubber Dance stämplar) vattenlösliga färger, en sprutflaska och akvarellpapper. Jag har gjort några snabba bokmärken, men detta passar visst till kort också.


Först de som är till vänster. Det är lättast om man blandar sådana färg som sitter ihop. Det skall finnas minst tvä olika nyancer för att bilderna blir bra. Jag har använt Distress bläck, men vattenlösliga tusch pennor (Distress, Aquamarkers, Zig) eller akvareller och en pensel skulle också fungera. Lägg först den färg som är ljusast, den får täcka hela bilden. Sedan komplettera hit och dit med de mörkare toner. Innan du stämplar, spruta tunnt med vatten på stämplet, och håll stämpeln mot pappret lite längre än normalt. Blir bilden inte just som du önskade, det är bra att ha en pensel till hands. Det går bäst att lägga till färg när bildet fortfarande är lite våt.

Oj, jag glömde de gröna färgena, men de var Twisted Citron, Mowed Lawn och Peeled Paint.

Det bästa med denna teknik är att det går snabbt -- och det värsta att man egentligen vet inte vad man får. Det går också att stämpla med en mängd färger sammtidigt. De är lättast att rita på med pennor, men det går också med kanten av bläckdynorna. Lämna lite tommt mellan sådana färg som du inte vill skall blandas (som gul + lila  och grön + lila).


Akta med sprutan! Det är enklare att förbättra en torr bild än en som är för våt! Man bara tar en pensel och vatten och hjälper färgen att rinna. Själva stämplett här ger bara utkanten av petalerna, och nu får de färg.


Stämplarna jag använde här var från Games, Rock Carvings och Antique Botanicals. Tekst från Artist Plate och Think again. Alla finns att köpa hos Rubber Dance webbutiken... och med koden kristiina2016 du får 15% rabatt vid kassan!

Tack för att du läste hela vägen hit. Kom ihåg att vi har en utfordring med vårtema. Var med, då kan det vara du som vinnar stämplar !?!

4 kommentarer:

 1. Takk skal du ha, Kristiina! ♥
  Nydelige bokmerker, og akvarellteknikken er skikkelig fin. God idé det du gjorde med blomstene til slutt :))

  SvarSlett
 2. Det var veldig fine bokmerker, Kristiina! ♥ Akvarellteknikk er en av mine favoritter akkurat fordi man ikke helt vet hvordan resultatet blir. Jeg liker av og til det litt uforutsigbare ☺ Takk for at du delte disse vakre bokmerkene!
  Klem, Anita ♥

  SvarSlett
 3. Love your multicolour reindeer and the gorgeous flowers. Hugz

  SvarSlett