22. okt. 2015

Spegelbild med silkepapper

Hej! Kristiina från designteamet här idag. Jag har gjort ett kort med ett rådjurpar genom att stämpla på silkepapper för att vända bilden. Här är kortet, och om du rullar ner, jag visar hur detta har gjorts.Jag började med att stämpla rådjuret två gånger på silkepapper med Versafine Onyx Black. Figuret syns lika bra på båda sidor, och man kan flytta figuren runt och bästämma sig vart de skal ligga på underlaget. Jag vände rådjuren om och målade på baksidan med akrylfärg. Då blir de stämplade detaljerna fortfarande tydliga när man vänder bilden tillbaka.

När silkepapper användas på ojämna ytor som kanvas, trä eller collage, det blir nästan osynligt. Nu var underlaget så enkelt att pappret syntes, och därför klistrade jag på några extra bitar hit och dit. Hon ser ju fint ut, för jag har klippat runt öronen. Man skall vara lite försiktig med klippade delar när man klistrar figuren, det rivs lätt. Därför rev jag av kanterna på silkepappret lite längre bort ifrån figuren. Jag använde Satin Glaze till decoupagen, men vilken decoupagelack som helst skulle säkert fungera. Jag lade på lite mera färg med Derwent Coloursoft pennor och stämplade i grönt med stämplar från Weed Love och Harlekin rutor. 

Det beror på synsvinklet, hur mycket silkepappret syns. Jag ville täcka det lite och lagade därför några snabba blad genom att stämpla bladparet från I Love Leaves med Peeled Paint (Distress Ink) och spruta därpå med Dylusion Spray i gult. Det gröna börjar då lösas med det samma, men figurerna förblir synbara om man torkar dem snabbt.
Jag älskar att laga lite Mail Art... dvs stämpla på kuvertet som kommer till kortet. Jag använde samma stämplar som på kanterna av kortet. Jag valde några enstaka ord från "Affirmations" stämplarna för att bygga sentimentet.
Jag använde washi-teip för att maska bort de ord som inte behövs 
Efter att jag satt färg på orden, jag tog port teippen, då går det
lätt att stämpla just de delar av stämplet man vill ha.
Jag använder en akrylblock med "Tack'nPeel" för mina omonterade stämplar. Den är lite mjuk och har en klibbig yta (som blir alltid förnyat när den tvättas med vatten), så att stämplarna fastnar på. Inte särskilt vacker längre, för altt kan inte tvättas av, men jag tycker den är bra.

Det är fortfarande en vecka att deltaga höstutmaningen som finns här på den internationalla bloggen. Du kan vara heldig och vinna en höga härliga stämplar! De stämplar jag använde till mitt kort är

Deer (från arket Frosty Friends)
Christmas Greetings ("Love Always" -tekst)
Affirmations (orden på kuvertet)

Vill du köpa stämplar hos webbutiken, du kan få 15% rabatt genom att använda koden kristiina2015 vid kassan. 

4 kommentarer:

 1. Wow, så kult!!! Jeg hadde aldri i villeste verden klart å komme på denne ideen, Kristiina! Tusen takk skal du ha! Nydelige kort med kjærestepar! :)
  ♥♥♥

  SvarSlett
 2. Wow, so cool. Oops, someone said that already. But it is. Love how you reversed the deer and gave it a sex change. Adorable. Love the colours as well. Hugz

  SvarSlett
 3. Rigtig fint kort med dejlige efterårsfarver, og jeg synes godt om din metode med at spejlvende rådyret!
  Kram, Susan

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett