18. okt. 2015

Et julekort - steg for steg

Hei og hå, Anita fra Design Teamet her.

I dag vil jeg vise deg steg for steg hvordan jeg laget dette julekortet:Ja, jeg vet det er leeeeeeenge til jul og så er det halloweeeeeeeeen i mellomtiden, men jeg er ikke så opptatt av halloween, og det har vel aldri slått helt an her i kalde nord, har det vel? Jeg liker bedre Hallo viiiin ;) he he....

Jaja, uansett om du synes at jeg skulle ha laget noe halloween greier så blir det ikke det. Det blir jul. Og dersom du tenker og tenker og sjekker kalenderen og teller så er det bare 67 dager til selveste julaften. Og da bør jo alle tanter, bestemødre venner og uvenner allerede fått julekortet fra deg, ikke sant?

Så da setter vi i gang. Jeg har denne gangen brukt akvarellpapir og brunt og grønt scrappepapir (lett kartong). Jeg begynte med å farge det hvite papiret med Distress ink. Først ute langs kantene med fargen Stormy Sky, så brukte jeg Tumbled Glas i midten. Jeg påførte Distress Inken med den lille runde applikatoren som kalles Mini ink blending tool.Så tok jeg snøfnugg- og krussedullstempelet fra henholdsvis Frosty Friends og Grunge Swirls og påførte dem Perfect Medium og sprayet så med vann på stempelet. (Jeg brukte Perfect Medium for at vannet skulle holde litt lenger på stempelet). Så stemplet jeg krussedullstempelet midt på kortet og snøfnuggene oppe på kortet litt sånn tilfeldig rundt omkring. Distress Ink reagerer på vann slik at når jeg stempler med vann tar jeg vekk litt av fargen akkurat der, slik at det blir et  skyggemønster eller hva man skal kalle det. Så mens dette tørket tegnet jeg en avlang trekant på grønt scrappepapir, klippet ut og stemplet tilfeldig rundt omkring med stempelet fra Pines Fir yew.
Så tok jeg boken som jeg nettopp har kjøpt på Fretex til 29 kroner,

 
rev ut en side og stemplet snømannen fra serien Frosty Friends. Jeg simpelthen elsker den snømannen. Jeg synes den er helt bedårende.


Jeg farget snømannen langs kanten med Distress Ink i fargen Brushed Corduroy med min Blending tool og farget nesen, hatten, og skjerfet med mine Staedtler tusjer i fargen oransje, turkis og lilla.

Så tok jeg snøfnugg stempelet fra serien Frosty Friends og stemplet med Distress Ink i fargen Iced Spruce litt tilfeldig rundt omkring oppe på kortet


Så limte jeg bakpå kortet brun skrappepapir som går en cm utenfor


Det jeg glemte å ta bilde av var at jeg surret tau rundt juletreet. Beklager det, men dere kan se det her på bildet. Jeg surret i alle fall tau rundt juletreeet og påførte små dotter med Liquid Pearls i fargen Red rundt omkring på treet - som julekuler. Jeg knipset bakpå treet etterpå for å få ned de tuttene som av og til kommer. Jeg ville ha de runde og jevne.

Jeg fant ut at det manglet noe så jeg tok også Liquid Pearls i fargen Bisque og påførte noen dotter her og der av denne også. Nå synes jeg juletreet ble kjempefint. Jeg limte forresten på litt brun kartong som stamme på treet.


Så tok jeg et mindre snøfnugg fra serien Frosty Friends og stemplet på hvitt papir med Distress ink i fargen squeezed lemonade, klippet ut og limte på toppen av treet


Deretter stemplet jeg små snøfnugg fra Frosty Friends rundt kanten av kortet med Distress Ink i fargen Broken China og stemplet "Med ønske om en trivelig jul" fra Norwegian Christmas.


Og voila så ble det dette kortet her. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Jeg håper dette var til inspirasjon og at du fikk noen ideer til julekort man kan lage selv av disse helt fantastiske stemplene fra Rubber Dance. Ingenting er som å få et julekort i posten som er som et lite kunstverk.


Håper vi ses igjen. Du kan godt også besøke bloggen min for flere tips og ideer.

Helt på tampen må jeg bare innrømme - jeg trodde aldri at jeg skulle lage kort. Jeg er liksom mer sånn lerret- og Art Journal type... men, men plutselig hadde jeg laget et kort.
Er det ikke morsomt hvor kunstens veier er uransakelige ;-)

Klem og gode ønsker fra meg til deg <3

Anita/Niti

4 kommentarer:

 1. Så flott at du har laget et kort, Anita! Det er jo ikke så ofte, men det blir kanskje flere julekort de neste....noenogseksti dagene? ;) Kjempesøtt kort, synes jeg! Så stilig å stemple snømannen på en bokside, det ser skikkelig fint ut. Takk for tipset om at man kan knipse på baksiden når man bruker Liquid Pearls slik at dottene blir helt runde - det må jeg prøve neste gang.
  Tusen takk for fint kort og framgansmåte!
  ♥♥♥

  SvarSlett
 2. Hi Anita, beautiful card. I agree, the snowman is adorable. Lots of great tips. Must try stamping with water. Love the background you created and the snowman looks so cool stamped on the book paper. Love your tree as well. Hugz

  SvarSlett
 3. Et rigtigt dejligt kort det giver en flot julestemning.
  Kram, Susan

  SvarSlett