27. nov. 2015

Art Journal med Masse Stempling

Heisann, Anita fra DesignTeamet her.

Planen min var at jeg skulle lage et kort som jeg skulle vise dere steg for steg, men så ombestemte jeg meg. Jeg vil heller lage en dobbel Art Journal-side, ettersom det er egentlig det jeg liker best å lage. Da kan man leke, grise og rote så mye man vil ☺ Samtidig som man kan bruke alt mulig av ting og tang man har liggende.
Og sist men ikke minst kan man bruke stempler, masse stempler! Og det er gøy! Jeg elsker disse stemplene og derfor bestemte jeg meg for å vise dere at det er fullt mulig å bruke Rubber Dance stempler som bakgrunn i Art Journal. Bare se her:La oss sette i gang.

Jeg har den store Art Journal fra Dylusions. Den synes jeg er helt fantastisk, både til maling og til blekk. Sidene er tjukke og gode sånn at man slipper at blekk og maling blør igjennom til de andre sidene. De er også litt glatte slik at blekket flyter og mikser fint på siden. Dersom jeg skal bruke akrylmaling eller annet medium enn blekk bruker jeg alltid gesso først.
Spray med vann først. Velg tre farger i Dylusions spray ink - enten fra den varme eller den kalde serien. Jeg valgte After Midnight, Pure Sunshine og Funky Fuchsia i den varme serien.

Spray noen gode dotter tre plasser med de tre fargene. Legg den andre siden oppå og trykk forsiktig. Åpne opp og voila der har du to superfine sider.

Ta en stencil du liker, legg den en valgfri plass og spray med vann. Løft den forsiktig opp og legg den ned andre veien på den andre siden. Vent litt og rull så forsiktig over med en tørkerull. På denne måten får du et negativ og en positivt mønster.

Ta andre stenciler i andre former og gjør det samme med disse. Spraye gjennom vann på ene siden, snu rundt og trykk ned på andre siden


Vær nøye med å tørke av stencilen etter du har sprayet gjennom den. Ellers kan du få noen ikke så hyggelige overraskelser neste gang du skal bruke dem.
Tørk godt.

Spray så med Fixitativ eller annet medium (hårspray kan også brukes) for å sette blekket (gjøre det vannfast). Dylusions ink spray er ikke vannfast så hvis du nå kommer over med f.eks. Gel Medium uten å "impregnere" først smører du alt blekket utover. Det vil vi ikke ha - så derfor spray! Og la dette også tørke.

Så tar du frem alle stemplene og kjører i gang med morroen. Dette synes jeg er fantastisk gøy og avslappende. Bare stemple og stemple rundt omkring med forskjellige mønstre og farger.Så tok jeg et ark fra eksamensbesvarelsen til en stakkars elev ved Norges Handelshøyskole og stemplet noen nummer med Archival ink i fargen Blue Violett og punchet dem ut med puncheren. 


Limte fast rundingene med gel medium. Godt med gel medium både under og over rundingene.


Så tegnet jeg kronblader rundt rundingene med svart vannfast penn og malte inni med hvit gesso. 

Etter at gessoen var tørr malte jeg med Dylusions maling i gul, blå og rosa. Jeg bruker altså samme farger på blomstene som på bakgrunnen. Dette for å få en helhet. Jeg la også til noen hvite markeringer og rosa streker på de blå og gule blomstene og blå streker på de rosa blomstene


Jeg tok en ny stencil og modeling paste og laget litt tekstur her og der. Jeg brukte også et stempel med hvitmaling og stemplet hvite rundinger rundt "blomsterstilkene". Blomsterstilkene er stempelet: "All things are possible"
Jeg brukte gullpenn og tegnet en krussedul inni blomsten og streket rundt selve blomsten med den.

Så tok jeg en hvit og en sort Posca penn og laget prikker ved å tappe pennen mot hånden.

Laget litt skygge rundt blomstene med hvit Gelatos for å få dem til å poppe litt mer ut av siden.

Til sist brukte jeg Distress ink i fargen sort og laget en ramme rundt mine art journal sider med mini blending verktøyet.
Stemplene jeg brukte fra Rubber Dance:
Round in Circles
Affirmations
Pick a Number
Grunge Swirls


Håper du likte mine art journal sider. Kom snart tilbake! Du kan også besøke bloggen min for mer inspirasjon.

Takk for meg!

Klem fra
Anita/Niti3 kommentarer:

 1. Herlige gladfarger, Anita! Så gøy å se framgangsmåten. Herlig med så masse stempling!
  Blomstene er skikkelig fine - kul måte å lage dem på.
  Takk skal du ha!
  ♥♥♥

  SvarSlett
 2. Wow, love your bright journal pages. Those colours and flowers are just so fun and happy. Gorgeous. Hugz

  SvarSlett
 3. Jeg bliver helt i sommer stemning af at se din journal sider. Dejlig stærke farver, og den hvide kontur rundt om blomsterne får dem til at springe frem.
  Hugs, Susan

  SvarSlett