6. jun. 2014

Kjapp ansiktsløftning - med Distressblekk og vann


Hei alle sammen! Bibi fra Rubber Dance her. Endelig har jeg satt opp en blogg på norsk også, i tillegg til den engelskspråklige. Jeg er foreløpig alene om å skrive her, så jeg kan ikke love at jeg klarer å skrive noe hver eneste uke ..., men nå har jeg iallefall begynt et sted :)

Teknikken jeg vil vise i dag, kaller jeg for Anisktsløfning. Den heter sikkert noe annet; kjært barn har mange navn, og dette er en skikkelig morsom og lett teknikk som alle kan klare - bare man kjenner til den suuuuper-hemmelige ingrediensen!

Her er et eksempel:


Lady with Stars and Milkyway Border fra CE1-L Celestial Images


Hvis du har prøvd denne teknikken før, vet du godt at den suuuuperhemmelige ingrediensen jeg bruker for å "male" ansikt og hud er ..... vann! Jepp, sånn superhemmelig vann - rett fra springen. De andre "ingrediensene" du trenger er Distress blekkputer, glatt akvarellpapir eller tags fra den godeste Tim Holtz (de har en annen overflate enn vanlige papirtags). Ansiktsløftning fungerer på andre overflater også, men akvarellpapir og Tim Tags er de jeg har fått best resultater med. Prøv med det du har fra før og se hva som fungerer best.


Slik gjør du det:

1) Smør Distressblekk utover med en svamp el. l.. Det trenger ikke se jevnt ut.

2) Spray litt vann utover blekket for å oppnå den spettede effekten. Stemple deretter med vannfast blekk, f. eks. StazOn eller Archival.3) Nå kan du "male" med vann på de områdene du vil gjøre lysere. La vannet bli sittende litt før du fjerner det overflødige vannet med litt kjøkkenpapir el.l. Ser det ikke lyst nok ut med det første, mal på mer vann og la det sitte et minutt eller to ......... fortsett med å male med vann og fjerne med papir til det ser omtrent slik ut:
4) Nå kan du fargelegge retsen av motivet med fargeblyanter eller gelpens. Ikke bruk tusj eller liknende som inneholder vann - da vil du løfte farge vekk fra bakgrunnen istedenfor.
5) Pynt tag-en med bånd og garn og monter på kartong i en matchende farge. Fix ferdig!Ansiktsløftningsteknikken kan selvsagt brukes på annet enn bare ansikter. Her er et eksempel hvor jeg løftet farge fra både teksten (love), hjertene og vingene på øyenstikkeren. Jeg valgte å la de forbli "hvite" uten å tilsette andre farger.


A1-1E Stor Øyenstikker. Tekst og hjerter fra JNEN-2E Just a note.
Love fra B3-M A little Birdie

Noen flere tagger:

#B3-1D Fluesnapper. Moon Lady og Sol  fra E1-L Celestial Images.


CO3-4E Nostalgia fotostempel

På kortet nedenfor, ansiktsløftet jeg hele motivet slik at kjolen ble noe lysere blå enn bakgrunnen. Deretter forsatte jeg å løfte farge fra ansiktet til det ble nesten hvitt.

M1-1E Fløytespiller. Tekst fra JNEN-2E Just a note.
Alle stemplene er fra Rubber Dance: www.rubberdance.com

Spørsmål eller kommentarer? Legg gjerne igjen en beskjed i feltet nedenfor. 

Hilsen Bibi

2 kommentarer:

  1. Oh, like bleach without the nasty chemicals. Must give this a whirl. Plenty glossy paper, distress ink and water here LOL. Love the nostalgia tag. Hugz

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you! :) Distress ink and water are so fun to work with! I just love watching how the ink reacts with water.

      Slett